Fysiogym

Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil.

In 2010 voldeed ongeveer 66% van de volwassenen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (50% van de jongeren). Deze norm geeft aan hoeveel minuten per dag u lichamelijk matig actief moet zijn voor een positief effect op uw gezondheid. Matig actief wil zeggen dat u een wat verhoogde hartslag heeft en een wat snellere ademhaling, maar u bent niet buiten adem en kunt gewoon een gesprek voeren. Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan op de fiets naar de supermarkt. De trap in plaats van de lift nemen of een uurtje tuinieren. Ook zwemmen is een goede vorm van bewegen. Voor volwassenen geldt dertig minuten matig intensief bewegen op minstens vijf – maar liever alle – dagen van de week als minimale norm.

Vanuit onze praktijk bieden wij op woensdagochtend van 9.15 – 10.15 uur in groepsverband Fysio-gym aan in de gymzaal naast het gemeenschapshuis de Lange berg in Hulsberg.

De sessies staan onder leiding van een sportfysiotherapeut, duren 1 uur en bestaan uit oefeningen in stand, lichte krachttraining etc.

De sessies worden afgesloten met ontspanningsoefeningen.

De kosten bedragen per sessie € 7,50 en worden per kwartaal vooraf in rekening gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.