Fysiofitness

Wat is Fysio-fitness?
Fysio-fitness is een zeer succesvolle behandelingsmethode voor diverse aandoeningen van het bewegingsapparaat. Een blijvende vermindering of verdwijning van klachten wordt veelal bereikt door een persoonlijk, goed onderbouwd, motiverend en langlopend bewegingsprogramma. Fysio-fitness maakt gebruik van een trainingsprogramma welke is afgestemd op de individuele belastbaarheid van de persoon. Het richt zich op het verhelpen van specifieke klachten of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.
Inhoud van een Fysio-fitness training

De training is medisch verantwoord en speelt in op het klachtenpatroon. Fysio-fitness heeft steeds tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, te bevorderen en te onderhouden. Het verbeteren van algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart/long-conditie, coördinatie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het verbeteren van zelfvertrouwen, humeur, stressbeheersing en self management, komen binnen bereik van iedereen. De training wordt begeleid door een kundige (sport-)fysiotherapeut.

Wie kunnen er aan Fysio-fitness deelnemen?
De lessen zijn voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren en/of onderhouden. Vanzelfsprekend zijn de trainingen zeker bedoeld voor mensen die klachten hebben die verband houden met het houdings- en bewegingsapparaat. Het is gebleken dat in het bijzonder deze patiënten een extra advies en begeleiding kunnen gebruiken om te komen tot reguliere sportbeoefening. Een medisch trainingsprogramma wordt specifiek op de individuele doelstelling van de deelnemer afgestemd. Het programma is ontwikkeld voor mensen met lichamelijke klachten die actief aan hun herstel willen werken.